ελασσόνα-γκρέμισαν-εκκλησία-ψάχνοντ-591196
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.02.2019 | 10:45

Ελασσόνα: Γκρέμισαν εκκλησία ψάχνοντας για κρυμμένες λίρες

Τίποτε δεν σταματά τους επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς» στο κυνήγι κρυμμένων θησαυρών, όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν σε μια εκκλησία στο κοιμητήριο της περιοχής Δολίχη, που απέχει περίπου 23 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα.

Οι αυτόκλητοι «κυνηγοί» θησαυρών φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες πως στους τοίχους του ναού του Αγίου Γεωργίου και συγκεκριμένα στο ιερό ήταν κρυμμένες λίρες από την εποχή της τουρκοκρατίας ή της κατοχής και δεν δίστασαν να γκρεμίσουν ολόκληρο τον τοίχο για να τις βρουν! Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να αναζητούσαν αρχαιότητες, καθώς στην Δολίχη υπήρχε οχυρωμένη πόλη από τον 5ου π.Χ. αιώνα και στην περιοχή έχουν βρεθεί πολλές επιτύμβιες πλάκες.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι βέβηλοι χρυσοθήρες βρήκαν τελικά κάτι πολύτιμο ή όχι… Το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατήγγειλαν την ιερόσυλη πράξη τους, ενώ ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου που μίλησε στο onlarissa.gr είπε πως έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και εκτιμά ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.