ελασ-το-μήνυμα-που-θα-ακούγεται-από-περ-558944
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.09.2020 | 15:53

ΕΛΑΣ: Το μήνυμα που θα ακούγεται από περιπολικά σε πλατείες & δρόμους (ηχητικό)

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει ως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά του συνωστισμού στις πλατείες, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube.

Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ., που αναπαράγεται από περιπολικά στην Αττική μέχρι και την 4 Οκτωβρίου, ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Τα μηνύματα αυτά θα είναι έτοιμα από σήμερα, είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Τα μηνύματα θα μεταδίδονται με περιπολικά και θα παρακαλούν και θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αραιώσουν» είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια αυξημένη επιτήρηση για να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Για την Αττική που ισχύουν τα ειδικότερα μέτρα προχθές και χθες έχουμε μια πολύ καλή εικόνα. Η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο δεν καθησυχάζουμε, θα είμαστε παρόντες και θα έχουμε αυξημένη επιτήρηση ώστε να μην εισηγηθούν οι επιστήμονες κλιμάκωση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες «να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, τους επιστήμονες, την κυβέρνηση και να κλείσουν τα αυτιά τους σε άτομα που για διάφορες σκοπιμότητες εισηγούνται ή προτείνουν διάφορα ή ασκούν κριτική χωρίς περιεχόμενο».

Εξήγησε, τέλος, ότι «για κάποιες μικρές μειοψηφίες εφαρμόζονται και κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα. Αυτοσκοπός είναι ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι ο κίνδυνος είναι έξω από την πόρτα μας. Υπάρχουν μέτρα για μέγιστο αριθμό στις συναθροίσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο σκοπός του μέτρου είναι ότι θέλει να προφυλάξει από τον συνωστισμό».