ελασ-για-αστυνομικό-στην-ασοεε-εισήχθ-730852
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2020 | 16:42

ΕΛΑΣ για αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ: Εισήχθη στην Αστυνομία με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ειδικός φρουρός προέταξε το υπηρεσιακό όπλο του μετά από επίθεση που δέχθηκε, τονίζει ότι εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια.

Αναλυτικά, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε βάρος ειδικού φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι:

Ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια -συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π.- στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».