ελασ-έναρξη-σχολής-σωφρονιστικών-υπα-1130455
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2023 | 17:34

ΕΛΑΣ: Έναρξη Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελεώνα Θήβας

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της ΕΛΑΣ στον Ελεώνα Θήβας.

Σε αυτή παρέστησαν υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπαιδευτές και συνδικαλιστές των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Ο Διευθυντής της Σχολής Γ. Θραψανιώτης (Αν. Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστημάτων Κράτησης και Διαχείρισης Κρίσεων) απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα

Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή σταδιοδρομία.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο της συνεχούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές για την προσφορά τους στο νέο αυτό κύκλο.

Τα μαθήματα τα οποία θα διδαχθούν οι εκπαιδευόμενοι αφορούν αφενός θεωρητικές ενότητες (σωφρονιστική και ποινική νομοθεσία, κανόνες δεοντολογίας, δικαιώματα των κρατουμένων, διαχείριση κρίσεων κ.ά.), αφετέρου πρακτικές δεξιότητες (αυτό-άμυνα & αυτοπροστασία), με σκοπό να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα γνώσεων.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος κύκλος εκπαίδευσης δεν αποτελεί μεμονωμένη δράση, καθώς ήδη σχεδιάζονται και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα σε συνεργασία με έμπειρους και αρμόδιους φορείς, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται στο πλευρό των νεοδιορισμένων υπαλλήλων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, εμπλουτίζοντας

τις γνώσεις τους και εξοπλίζοντάς τους με τις αρχές και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής.