ελασ-απαγόρευσε-συγκέντρωση-στα-προπ-323129
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.11.2020 | 17:25

ΕΛΑΣ: Απαγόρευσε συγκέντρωση στα Προπύλαια

«Μπλόκο» στη συγκέντρωση, καθώς και στην πορεία που είχε προγραμματίσει το «Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν (CDK )» και ομοεθνείς τους που διαμένουν στο Κ.Π.Δ.Α.Α.Α. Λαυρίου,  έβαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωσή της ΕΛΑΣ, η απαγόρευση της συνάθροισης έγινε, επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν την κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Η Αστυνομία, συνεχίζοντας, διευκρινίζει ότι από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε, επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων. Από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».