ελαιώνας-5-προσαγωγές-για-τα-επεισόδια-1029930
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.08.2022 | 10:07

Ελαιώνας: 5 προσαγωγές για τα επεισόδια στο καμπ των μεταναστών

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα. Μικρή ομάδα ατόμων παρεμπόδιζε τις εργασίες καθαρισμού της δομής.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης οι μετανάστες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας  ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε – δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία 8.500 μετανάστες». Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 μετανάστες πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό φιλοξενίας του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα και την Πέμπτη. στο πλαίσιο της προειλημμένης απόφασης να κλείσει η δομή, ώστε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μετάνστευσης και Ασύλου και η δημοτική αρχή δια του Κώστα Μπακογιάννη, επιμένουν στο κλείσιμο της δομής, για το θέμα ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης στο δήμο.