ελ-ασ-πιλότος-ελικοπτέρου-πετάει-παρά-1077828
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.10.2022 | 08:25

ΕΛ.ΑΣ.: Πιλότος ελικοπτέρου πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών προβλημάτων

Το MEGA φέρνει στο φως στοιχεία για μία σοβαρή υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, πιλότος της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει και «πετάει» παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Όπως σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο εν λόγω πιλότος φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που του απαγορεύουν να πιλοτάρει.

Ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μετά από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών. Παράλληλα, πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.