ΕΛ.ΑΣ.: Δεκαπέντε συλλήψεις για τυχερά παιχνίδια σε κατάστημα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
31
Ιανουάριος
Back

ΕΛ.ΑΣ.: Δεκαπέντε συλλήψεις για τυχερά παιχνίδια σε κατάστημα

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια εντοπίστηκε την Τετάρτη στην Αθήνα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, η προσωρινά υπεύθυνη και πέντε υπάλληλοι του καταστήματος, καθώς και οκτώ πελάτες-παίκτες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια, για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για απείθεια.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οκτώ κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server), έξι κάμερες, 5 πέντε οθόνες και υπολογιστικό μηχάνημα, πέντε επιτραπέζιες ρουλέτες, τέσσερα τραπέζια χαρτοπαιξίας «Black Jack», παιγνιομηχάνημα τύπου «ρουλέτα», δύο τηλεοράσεις και ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν), πλήθος μαρκών και 1.490 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.), το χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!