ελ-ασ-9-500-συλλήψεις-τον-σεπτέμβριο-για-δι-753907
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.10.2020 | 18:11

ΕΛ.ΑΣ: 9.500 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο για διάφορα αδικήματα

Στην έκδοση του μηνιαίου απολογισμού, για τον Σεπτέμβριο του 2020, της εξιχνίασης και της αντιμετώπισης του εγκλήματος προχώρησαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, η ΕΛ.ΑΣ μέσα στον Σεπτέμβριο συνέλαβε 9.524 άτομα, με την πλειοψηφία εξ αυτών να έχουν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα και να ακολουθούν οι συλλήψεις για την παραβίαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για ναρκωτικά.

Οι υπηρεσίες της αστυνομίας υπήρξαν τόσο μόνες τους, όσο και σε συνεργασία με φορείς της ευρωπαϊκής αστυνομίας, όπως είναι η Europol και η Eurojust, πολύ ενεργές και στην εξάρθρωση εγκληματικών κυκλωμάτων, από τις οποίες η πλειοψηφία, πιο συγκεκριμένα 6, ασχολούνταν με κλοπές και διαρρήξεις και οι 5 με διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα, εξέδωσε και μια σειρά σοβαρών υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο, με αυτήν που να ξεχωρίζει να είναι η αστυνομική επιχείρηση σε 10 χώρες, υπό το συντονισμό της Europol και της Eurojust, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη.