εκτός-υπηρεσίας-γυναίκα-αστυνομικός-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.06.2019 | 08:09

Εκτός υπηρεσίας γυναίκα αστυνομικός συνέλαβε κλέφτη

Σημαντική ήταν η συμβολή γυναίκας αστυνομικού, πρώην πρωταθλήτριας κωπηλασίας, παντρεμένη και αστυνομικό και μητέρας τεσσάρων παιδιών, στον εντοπισμό και στη σύλληψη για απόπειρα κλοπής, ενός σεσημασμένου ατόμου, την περασμένη Παρασκευή στο Βόλο.

Η γυναίκα αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη συνοικία Χιλιαδούς, όπου ένας άνδρας μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης και προσπάθησε να κλέψει πράγματα αξίας και ενώ είχε3 πάρει να πάρει τα παιδιά της από την παιδική χαρά, από τις φωνές αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας, η αστυνομικός άφησε τα παιδιά της στη γειτόνισσα να το προσέχει, προσπάθησε να μάθει από τους περαστικούς προς το σημείο που απομακρύνθηκε με ποδήλατο και αξιολογώντας τις πληροφορίες κατάφερε να αναγνωρίσει το ποδήλατο του δράστη έξω από το σπίτι του.

Παράλληλα έδινε πληροφορίες στο κέντρο επιχειρήσεων για την κινητοποίηση της ΔΙΑΣ, η οποία κατέφθασε άμεσα και ενεργούσε αναζητήσεις του εν λόγω δράστη στην ευρύτερη περιοχή. Εν συνεχεία κατέφθασε όχημα της ασφάλειας Βόλου για τα περαιτέρω και με συντονισμένες κινήσεις προέβησαν από κοινού στη σύλληψη του. Όπως αργότερα διαπιστώθηκε είχε απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές, αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας οφείλει ταπεινά και με ευλάβεια θρησκευτική να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στη σύγχρονη ηρωίδα γυναίκα, πολύτεκνη μητέρα και συνάδελφο, που εμπρός στο καθήκον που την καλούσε, εκτός υπηρεσίας, αφού φρόντισε για την ασφάλεια των παιδιών της, άμεσα κινητοποιήθηκε να μεριμνήσει για την ασφάλεια των συμπολιτών της. Μια σύγχρονη ηρωίδα, που μαζί με τον επίσης αστυνομικό σύζυγό της, δουλεύοντας αντίθετα ωράρια, προκειμένου να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους, αποτελούν κόσμημα και παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για εμάς τους αστυνομικούς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία|, επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Καταλήγοντας οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εκφράζουν την ελπίδα η πολιτεία επιτέλους να απονείμει στη συνάδελφό τους τι τιμές που αρμόζουν στην ηρωική της αυτή πράξη, στην οποία ελάχιστοι άνθρωποι θα προέβαιναν.

πηγή: magnesianews.gr