έκτακτο-σχολεία-έκλεισαν-τα-δύο-πρώτ-890538
ΠΑΙΔΕΙΑ | 22.09.2021 | 13:38

Έκτακτο – Σχολεία: Έκλεισαν τα δύο πρώτα τμήματα για φέτος λόγω κρουσμάτων

Το πρώτο κλείσιμο τμημάτων σχολείων λόγω κορονοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός.

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές μπήκαν, σύμφωνα με το voria.gr, δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, αφού οι μισοί μαθητές νόσησαν. Ισχυσε δηλαδή ο κανόνας που έχουν θέσει οι λοιμωξιολόγοι και το υπουργείο Παιδείας, που προβλέπει ότι το τμήμα κλείνει, εφόσον νοσήσει το 50% συν 1 των μαθητών.
Συγκεκριμένα, από χθές ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα. Σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του, καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από εχθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ξεκαθάρισε τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού όταν ένα παιδί βρίσκεται σε καραντίνα.

Σχολεία: Το πρώτο τμήμα, που μπαίνει σε αναστολή για φέτος, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα:

  • Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε σχολείο απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
  • Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Εξάλλου κλειστός θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ο παιδικός Σταθμός Αγίου Γεωργίου του δήμου Βόλβης καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.