έκτακτο-δελτίο-εμυ-πού-θα-χτυπήσει-η-501170
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2019 | 11:05

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών! Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας προβλέπονται για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης 07/10 – 08/10/2019, με τοπικά έντονα φαινόμενα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

kakokaireia

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από σήμερα Δευτέρα (07-10-2019) με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά

1. Σήμερα Δευτέρα (07-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

2. Την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Σήμερα Δευτέρα 07/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Vroxi_kairos

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/10, αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

Καλλιάνος για τον καιρό: Πιο έντονες οι βροχές από τη Λάρισα και κάτω – Μπαίνει δυνατά το φθινόπωρο

Προειδοποίηση για πολύ πιο έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από τη Λάρισα και νοτιότερα σε νότια Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- κεντρικό και νότιο Αιγαίο έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας για την επιδείνωση του καιρού που αναμένεται από σήμερα μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι σε Μακεδονία και Θράκη» είπε ο κ. Καλλιάνος.

«Υπομονή για έως 36 ώρες καθώς το μεσημέρι της Τρίτης υποχωρούν τα φαινόμενα» συμπλήρωσε σχολίαζοντας ότι «μπαίνει δυνατά το φθινόπωρο».

Όσον αφορά τους ανέμους, ο κ. Καλλιάνος σημείωσε ότι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα καθώς θα είναι νοτιάδες στις περισσότερες θάλασσες με την εξαίρεση του βορείου Αιγαίου όπου αναμένονται ισχυροί βορειάδες από το βράδυ.