εκρήξεις-στο-εργοτάξιο-του-μετρό-θεσσ-615095
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2019 | 09:09

Εκρήξεις στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης από αντιεξουσιαστές

Την ευθύνη για τις εκρήξεις στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, μέσα στο Μάιο, ανέλαβε οργάνωση αναρχικών με ανάρτησή της σε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η οργάνωση είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στις 17 Μαΐου στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου όπου και

εκδηλώθηκε φωτιά και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο του εργοταξίου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη στις 3 τα ξημερώματα σε μονωτικά υλικά που ήταν αποθηκευμένα στο δεύτερο επίπεδο του εργοταξίου στο -2 προκαλώντας υλικές ζημιές.

Εκρήξεις για Κουφοντίνα και κατά των πολυεθνικών

«Εμείς σε μια διαφορετική πολιτική συγκυρία επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο υπόγειο του εργοταξίου του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στις 17/05/2019. Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα για τη χορήγηση αδειών που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες όπως και ο χρόνος και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η δράση θέτουν δύο ακόμα περιεχόμενα. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δράση γνωρίζουμε ότι σε ένα έργο τέτοιας σημασίας θα αναμειγνύονταν πολυεθνικές εταιρίες κολοσσοί στον κατασκευαστικό κλάδο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωσή τους καταλήγει, «Δεν ξεχνάμε τον αναρχικό σύντροφο από τη Χιλή Μαουρίσιο Μοράλες ο οποίος στις 22/05/2009 στην προσπάθειά του να ανατινάξει μια σχολή χωροφυλάκων έχασε τη ζωή του από την ίδια τη βόμβα. Κανένας σύντροφος/ισσα που έδωσε τη ζωή ή την ελευθερία του στον αγώνα δεν θα πρέπει να περάσει στη σφαίρα της λήθης ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

αναρχικοί/ες»