εκπαιδευτικός-τρομοκράτησε-μαθητές-1016411
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2023 | 11:34

Εκπαιδευτικός τρομοκράτησε μαθητές επειδή μιλούσαν με μέλη της ΚΝΕ

Η ΚΟΒ Ωρωπού καταγγέλλει τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού για τρομοκράτηση κι εκβιασμό των μαθητών επειδή συνομιλούσαν με μέλη της ΚΝΕ έξω από το σχολείο.

Με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου για να συζητήσουν με τους μαθητές για την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, διακινώντας ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, οι μαθητές είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη του σχολείου, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλιάδες μαθητές στη χώρα, ζητώντας να αποδοθούν οι πραγματικές, πολιτικές ευθύνες του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Τέμπη.

Εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου σχολείου, που συστήθηκε ως υποδιευθυντής, την ώρα που μαθητές συνομιλούσαν με τα μέλη της ΚΝΕ, είπε πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο και πως αν συνεχιστεί απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Αμέσως τα μέλη της ΚΝΕ τον ενημέρωσαν πως βρίσκονται έξω από τον σχολικό χώρο και πως δεν πράττουν καμία παράνομη πράξη. Ο ίδιος επέμενε και στη συνέχεια απευθύνθηκε προς τους μαθητές απειλώντας τους πως θα την πληρώσουν εκείνοι αν συνεχίσουν.

Οι μέρες αυτές είναι μέρες ανείπωτης θλίψης και οργής αλλά και μαζικών κινητοποιήσεων από όλους και ειδικά από τη νεολαία και την ίδια τη μαθητική κοινότητα.

Μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα κατονομάζουν το δυστύχημα& σε έγκλημα και μέσα από κινητοποιήσεις, καταλήψεις σχολείων, αποχή από μαθήματα κλπ. φωνάζουν ότι Οι ζωές μας μετράνε και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ βρίσκονται δίπλα στους μαθητές σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα και καλούμε τη νέα γενιά να μη σκύψει το

κεφάλι και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα δε θα περάσει! Οι μαθητές δεν εκβιάζονται γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Ζητούν δικαιοσύνη γιααυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι : η αστική τάξη και το κράτους που για τα κέρδη του δε διστάζουν να θυσιάσουν ζωές

Είναι χρέος όλων μας το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί από κανένας κι από πουθενά. Καλούμε τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να σταθούν απέναντι σε τέτοιες αυταρχικές και εκφοβιστικές πρακτικές.