ΕΚΠΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 4 Ιουνίου 2021 - 16:32
  • Comments Off

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες από πρώην και νυν φοιτήτριες του τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ σε βάρος καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών. Στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί, ο καθηγητής φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και να τους έκανε ανήθικες προτάσεις για να ενδώσουν, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά τους. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη φοιτητές και φοιτήτριες, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του εν λόγω καθηγητή, γράφοντας αντισεξιστικά μηνύματα και κολλώντας τρικάκια στην πόρτα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής (μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος) βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων, καθώς η υπόθεση ύστερα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση, βρίσκεται ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ιδρύματος. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει ειδοποιηθεί για την υπόθεση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΕΚΠΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]