έκοψαν-το-ρεύμα-σε-σπίτι-αμεα-στη-λέσβο-941044
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.02.2023 | 17:21

Έκοψαν το ρεύμα σε σπίτι ΑμεΑ στη Λέσβο

Εδώ και μήνες διαμαρτυρόταν για τις υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνταν να πληρώσει στο ρεύμα, ένας άντρας που μένει μόνος του σε χωριό της κεντρικής Λέσβου και είναι τυφλός.

Ο λογαριασμός ρεύματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό ξεπερνούσε τις 2.000 ευρώ και με την σύνταξη αναπηρίας που παίρνει αδυνατούσε να πληρώσει.

Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ Αιγαίου έκανε έναν διακανονισμό, έχασε όμως μια δόση και απορρυθμίστηκε, με αποτέλεσμα σήμερα ο πάροχος να δώσει εντολή και του έκοψαν το ρεύμα. Παράλληλα εδώ και δυο ημέρες, όπως είπε ο ίδιος, έχει κάνει αίτημα για να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά δεν είχε κάποια απάντηση.

Το εργατικό κέντρο Λέσβου καλεί αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο παρκινγκ Μυτιλήνης για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Πριν από ένα μήνα πάλι με ανάλογη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, επανασυνδέθηκε το ρεύμα πολύτεκνου από την Αγιάσο, όπου η αντιδημαρχία πρόνοιας του δήμου Μυτιλήνης πλήρωσε μέρος της οφειλής και έγινε διακανονισμός.