έκοψαν-τη-σύνταξη-σε-τυφλό-βολιώτη-του-488776
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.01.2023 | 10:13

Έκοψαν τη σύνταξη σε τυφλό Βολιώτη- Του ζήτησαν να περάσει ξανά από επιτροπή

Απίστευτη ταλαιπωρία περνά ένας Βολιώτης όπως έκανε γνωστό στο magnesianews.gr ο γιος του, στην προσπάθειά του να αποδείξει τα αυταπόδεικτα. Ο σχεδόν 90χρονος Βολιώτης έχει εξεταστεί από την πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ και έχει διαπιστωθεί ότι πάσχει από γλαύκωμα τελικού σταδίου. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό αναπηρίας του φτάνει στο 95% και μάλιστα αυτό το ποσοστό είναι εφ’ όρου ζωής.

Ο ηλικιωμένος εμφάνισε το γλαύκωμα το 2018 και το έγγραφο του ΚΕΠΑ του έδινε το δικαίωμα αναπηρικής σύνταξης μαζί με την κανονική του. Ωστόσο, όπως μετέφερε ο γιός του 88χρονου, πριν από τα Χριστούγεννα κόπηκαν και οι δύο συντάξεις του ηλικιωμένου, ενώ ο γιός του πήρε ξανά τα έγγραφα που αποδείκνυαν την αναπηρία του πατέρα του, πήγε στα αρμόδια γραφεία και ενημερώθηκε ότι η σύνταξη του πατέρα του θα «εμφανιστεί» ξανά τον Μάρτιο!

Ο γιός του ηλικιωμένου αναρωτήθηκε γιατί γίνονται αυτά τα…χουνέρια σε έναν άνθρωπο 88 ετών, που δεν υπάρχει περίπτωση να δει ξανά μέσα σε τρεις μήνες, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι μόνιμο, αλλά και πως θα ζήσει ο πατέρας του αυτούς τους τρεις μήνες χωρίς κανένα εισόδημα.