έκλεβαν-χάλκινα-αντικείμενα-από-νεκρ-410794
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2018 | 14:55

Έκλεβαν χάλκινα αντικείμενα από νεκροταφεία

Στη σύλληψη τριών ατόμων που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές χάλκινων αντικειμένων από Κοιμητήρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προχώρησαν οι αρχές ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 56χρονος, μία 55χρονη και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε πλήθος μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών προσφάτως αποσπασθέντων από τη βάση τους, καθώς και ένα σφυρί και μία σπάτουλα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να αφαιρέσουν τα ανωτέρω αντικείμενα από τα μνήματα. Τα αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί από το κοιμητήριο της Παιανίας

Remaining Time -0:00

Fullscreen

Mute

Των συλλήψεων είχε προηγηθεί έρευνα καθώς τον τελευταίο καιρό είχε παρατηρηθεί έξαρση κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων από Κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.

Οι συλληφθέντες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής και κατόπτευαν τον χώρο, υπολογίζοντας το πλήθος και την αξία των μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών των μνημάτων.

Στη συνέχεια, το ίδιο ή το επόμενο βράδυ αφαιρούσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, αφού προηγουμένως επιβεβαίωναν ότι δεν βρίσκεται κανείς στο χώρο των Κοιμητηρίων και πέριξ αυτών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούσαν. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο (περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου 94 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας 50 καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.