εκκλησίες-υγειονομικές-βόμβες-τα-χ-761906
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.12.2021 | 09:42

Εκκλησίες- υγειονομικές “βόμβες” τα Χριστούγεννα: Χωρίς ελέγχους, με ανεμβολίαστους & αρνητές ιερείς

Η πρώτη ιστορικά παρουσία πρωθυπουργού στο ανώτατο συνοδικό όργανο της Εκκλησίας περιελάμβανε «οδηγίες» και «διευκρινίσεις».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε προς τους ιεράρχες ότι περιμένει από την Εκκλησία την τήρηση των μέτρων τις μέρες των γιορτών.

Αυτό σημαίνει και έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού και rapid test στις εκκλησίες και η “θεωρητική” απάντηση ήταν πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Ποια είναι όμως τα σχέδια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τον εορτασμό των Χριτουγέννων;

Τί θα γίνει με το θέμα των ελέγχων στις εκκλησίες και ποιοι δεν ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος;

Για όλα τα φλέγοντα θέματα κλήθηκε να τοποθετηθεί ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μπορεί τα ζήτηματα της εκκλησιαστικής περιουσίας  και οι οργανικές θέσεις των ιερέων ήταν στην ατζέντα της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία παρέστησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ωστόσο η πανδημία φαίνεται ότι ανάγεται στο φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή.  Άλλωστε και ο Αρχιεπίσκοπος στο τέλος της ομιλίας του μίλησε για την πανδημία, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αλληλέγγυα με την Πολιτεία στο θέμα αυτό.

Για το λόγο αυτό φαίνεται ότι υπάρχει ήδη πρόβλεψη για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλιώτιδος επανέλαβε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων σημείωσε ότι ΑΝ παραστεί σχετική ανάγκη θα τελεστούν περισσότερες ακολουθίες και θείες λειτουργίες, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.

Φυσικά, από τις ερωτήσεις δε θα μπορούσε να απουσιάζει και το θέμα των ελέγχων με τον κ.Τιμόθεο να επαναλαμβάνει ότι το θέμα έχει ήδη ξεκαθαριστεί από την Εκκλησία και ότι οι ιερείς «δεν είμαστε όργανα ελέγχου»!

Τέλος, όσον αφορά στους ιερείς που κατατάσσουν εαυτούς στους αρνητές του εμβολιασμού και της πανδημίας της covid- 19 ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ήτα κατηγορηματικός τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «αυτοί οι οποίοι κάνουν τέτοια κηρύγματα δεν ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος».

Διαβάστε ακόμη:

Τζανάκης: Το 70% των ιερέων και έως το 90% των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι