εκαβ-μετατάσσουν-τους-διασώστες-στα-γ-364357
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.10.2018 | 16:48

ΕΚΑΒ: Μετατάσσουν τους διασώστες στα γραφεία

Την εισήγησή του για την ενίσχυση Διοικητικών και λοιπών δομών του ΕΚΑΒ υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, Μιλτιάδης Μυλωνάς -ο οποίος εκτελεί χρέη Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Καρακατσιανόπουλου- η οποία αναμένεται να περάσει από το υπηρεσιακό συμβούλιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε 37 υπαλλήλους, οι οποίοι, σύμφωνα με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, θα είναι κυρίως διασώστες, να μεταταχθούν σε γραφεία, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον ευαίσθητο τομέα των διακομιδών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της εισήγησης που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, «λόγω των επιτακτικών αναγκών ενίσχυσης σημαντικών διοικητικών και λοιπών δομών για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και μετά από συνεργασία και ενημέρωση του με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και κατόπιν αιτημάτων κάλυψης θέσεων των Διευθύνσεων της Κ.Υ. και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, προκύπτει ότι για την βελτίωση της λειτουργίας των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών της ΚΥ και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ λόγω της υφιστάμενης υποστελέχωσής τους, απαιτείται η κάλυψη με μετάταξη υπαλλήλων του ΕΚΑΒ σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες».

Σύμφωνα με το έγγραφο της εισήγησης υποστελέχωση διαπιστώνεται στο ΕΚΑΒ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Καβάλας, Ιωαννίνων, Λαμίας, Αλεξανδρούπολης, Μυτιλήνης, Τρίπολης και Κοζάνης.

Τον περασμένο χρόνο είχε υποβληθεί ανάλογη εισήγηση επί προεδρίας του κ. Καρακατσιανόπουλου για 45 υπαλλήλους και το μεγαλύτερο ποσοστό καλύφθηκε από διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρου κατόχους πτυχίου, οι οποίοι νόμιμα ζητούσαν προαγωγή σε γραφεία και διοικητικές θέσεις. Γεγονός, που προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι υποστήριζαν στο «ΘΕΜΑ» πως «το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως η Διοίκηση θέλει μάλλον να ευνοήσει τα δικά της παιδιά. Ενώ ζητά 100 διασώστες, παίρνει τους 50 από την ενεργό δράση και τους μεταφέρει σε γραφεία. Γιατί δεν προκηρύσσει διαγωνισμό για διοικητικούς; Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση όποιος έχει πτυχίο να αναβαθμιστεί, αλλά πρέπει πρώτα να καλυφθούν τα κενά στο δρόμο που οι συνάδελφοι δίνουν την ψυχή τους χωρίς ρεπό και άδειες και μετά να ξεκινήσουν τις μετακινήσεις».

Η απόφαση του αντιπροέδρου θα παραπεμφθεί στο υπηρεσιακό Συμβούλιο για τη σχετική γνωμοδότηση.