eka-24ωρη-απεργία-την-κυριακή-16-μάη-869423
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.05.2021 | 16:47

EKA: 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη

«Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) σε ανακοίνωση του, με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων στις 16 Μαΐου.

«Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο άνοιγμα και αυτής της Κυριακής. Η Κυριακή είναι αργία και όλοι πρέπει να την προστατεύσουμε και να την περιφρουρήσουμε», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών», καταλήγει.