εισαγγελική-έρευνα-για-θάνατο-20χρονου-740382
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2021 | 19:34

Εισαγγελική έρευνα για θάνατο 20χρονου με κορωνοϊό

Eισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 20χρονου νεαρού που πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν ανεμβολίαστος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με το mega, ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ότι ο νεαρός δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο, αφού ενώ είχε αρρωστήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου μπήκε στο νοσοκομείο στις 16 του μήνα.

Την είδηση του θανάτου του ανεμβολίαστου 20χρονου έκανε γνωστή χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως ο νεαρός κατέληξε έπειτα από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, έχοντας υποκείμενο νόσημα, το οποίο σύμφωνα με την κα. Γκάγκα «δεν θα του στερούσε τη ζωή αν δεν είχε μολυνθεί από κορονοϊό».

Η κλινική εικόνα του ασθενούς επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, με πρόσωπο του περιβάλλοντός του να λέει στο Mega, ότι «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε γιατί «έφυγε» τόσο γρήγορα. Περάσαμε όλοι κορονοϊό και δεν είναι τίποτα. Με δύο ντεπόν γίναμε καλά εμείς».

Νοσηλεύτρια σε αναστολή η μητέρα του 20χρονου

Στο μεταξύ, η μητέρα του 20χρονου που είναι νοσηλεύτρια στο κέντρο Υγείας Ιερισσού και δεν έχει εμβολιαστεί βρίσκεται από 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή.

«Ήταν εξαιρετική νοσοκόμα αλλά στο θέμα του εμβολίου ήταν ανένδοτη. Συμμετείχε μάλιστα και στη διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Ως ανεμβολίαστη όμως έπρεπε να βγει σε αναστολή», αναφέρουν πηγές από το Κέντρο Υγείας Ιερισσού.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ όπως μεταφέρει το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου, ήταν προσωπική επιλογή και του ίδιου να μην εμβολιαστεί.

«Δεν το έκανε κανένας μας. Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να τον σώσει το εμβόλιο. Και μάλιστα ήταν και δική του προσωπική επιλογή. Στους γιατρούς είπε το παιδί «είμαι ανεμβολίαστος και θα παραμείνω ανεμβολίαστος μέχρι τέλους».