ειρήνη-μελισσαροπούλου-ο-εφιάλτης-στ-614030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.04.2019 | 12:03

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Ο εφιάλτης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ (βίντεο)

Η ιστορία της θα μπορούσε να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Πήγε στο Χονγκ Κονγκ με το όνειρο να γίνει μοντέλο. Αντί για τις πασαρέλες όμως βρέθηκε σε κελί των φυλακών υψίστης ασφαλείας αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 27 ετών καθώς στο αεροδρόμιο συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαϊνης στις αποσκευές της.

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση η 21χρονη καλλονή από την Λέσβο μιλά στον Αντώνη Σρόιτερ για όλους και για όλα.

Αποκαλύπτει πως την παγίδευσε στην Αιθιοπία ο “φίλος” της από την Ρουμανία όταν της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της: Ο Πέτρος μου είπε : “Ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει , άνοιξα τα φερμουάρ , είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Ο εφιάλτης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και η νέα ζωή στη Μυτιλήνη

Περιγράφει την επεισοδιακή σύλληψή της στο αεροδρόμιο όταν οι εικόνες της εντυπωσιακής κοπέλας με το κόκκινο φόρεμα και την μαύρη κουκούλα έκαναν τον γύρω του κόσμου:

Είχα πάθει σοκ… έκλαιγα… . Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρισκόταν τα ναρκωτικά στην τσάντα.

Μιλά για τα μαρτύρια που πέρασε και τα καψόνια που υπέστη 17 ολόκληρους μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες:

Είχα δει τα πάντα. ..Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “τι θέλεις; πες μου τι θέλεις; θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι αυτή που άκουσε τους ενόρκους του δικαστηρίου του Χονγκ-Κονγκ να ανακοινώνουν την ετυμηγορία τους για την αθωότητά της:

Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου , καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε !

Στην κάμερα της ΑΥΤΟΨΙΑΣ μιλά και ο συνήγορός της Ειρήνης Μελισσαροπούλου Σάκης Κεχαγιόγλου που εξομολογείται πως ανέλαβε αφιλοκερδώς την υπόθεση στην άλλη άκρη του κόσμου επειδή συγκινήθηκε από την επιπολαιότητα της κοπέλας που εμπιστεύθηκε και παρασύρθηκε λάθος ανθρώπους. Αναλύει την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε και γλίτωσε την 21χρονη από την πολυετή κάθειρξη:

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αμφιβολίες μπορούμε για την ενοχή της. Περιγράψαμε πώς αντέδρασαν οι τελωνειακοί όταν είδαν την αντίδραση της, είχε βάλει τα κλάμματα , συγχυσμενη, και της ειπα παιζοντας το ρολο του διαβόλου, ότι “μπορεί να έβαλες τα κλάμματα επειδή σε έπιασαν” , αλλά η πρώτη αμφιβολία δημιουργήθηκε. Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα ,διευθύνσεις ανθρώπων που να την περιμένουν στο Χονγκ Κονγκ, καποιον ανταποκριτη, δεν ειχε τετοιο θεμα η ειρηνη. Είπε οτι πήγε να κανει μια φωτογραφιση και φαινόταν αληθοφανές. Είναι μια όμορφη κοπέλα και δημιουργήθηκε αμφιβολία κατα ποσο ειναι βαπορακι. Ήταν ντυμένη εκθαμβωτικα με κοκκινη φουστα ψηλες δερματινες μπότες, όποιος θέλει να κρυφτεί δεν θελει να τραβηξει προσοχή.

Ο γνωστός ποινικολόγος περιγράφει στον Αντώνη Σρόιτερ τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέσα στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ περιμένοντας την απόφαση ενώ διηγείται και τις συγκινητικές στιγμές που ακολούθησαν με την Ειρήνη να πέφτει κλαίγοντας στην αγκαλιά των γονιών της αλλά και το γεύμα-πάρτι που ακολούθησε σε εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ…