ειρήνη-λαγούδη-ανοίγει-πάλι-ο-φάκελος-450062
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.01.2022 | 10:58

Ειρήνη Λαγούδη: Ανοίγει πάλι ο φάκελος του θανάτου της

Τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη ανοίγει ξανά ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης, με πρωτοβουλία της νέας ανακρίτριας Αγρινίου.

Υπνεθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα, αφου αγνοούνταν επί δύο μέρες, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της, στη θέση Μυρτιά Θέρμου Τριχωνίδας, στις 8 Ιανουαρίου του 2018. Η αστυνομία απέδωσε τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη σε αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένειά της και οι άνθρωποι που τη γνώριζαν καλά τόνιζαν ότι δεν είχε κανένα λόγο να δώσει τέλος στη ζωή της. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για δολοφονία κατά παντός υπευθύνουαλλά η υπόθεση είχε παγώσει μέχρι πριν λίγο καιρό.

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέλαβε νέα ανακρίτρια στο Αγρίνιο, η οποία έθεσε σαν προτεραιότητά της να “ανοίξει”, να “τρέξει” και να διαλευκάνει πλήρως αυτήν την υπόθεση. Κάλεσε, λοιπόν, τα δύο μεγάλα παιδιά της Ειρήνης Λαγούδη, που είχαν καταθέσει και προανακριτικά και κατέθεσαν εκ νέου. Η κυρία ανακρίτρια, χωρίς να μου επιτρέπεται να πω περισσότερα, γιατί η ανάκριση είναι μυστική, “τρέχει” τις διαδικασίες και καλεί και άλλους μάρτυρες, έως ότου εξαντλήσει τον κατάλογο των μαρτύρων και μετά ταύτα θα αποσταλούν κλήσεις προς απολογία» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Προφανώς και απορρίπτεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το έχει απορρίψει ο εισαγγελέας κ. Πέτρου, ο οποίος άσκησε δίωξη σε συγκεκριμένο πρόσωπο για ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Από τη στιγμή που δεν έχει κληθεί επισήμως για απολογία με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορούμε να πούμε ονοματεπώνυμο. Πιθανόν, ο φυσικός αυτουργός να είναι κάποιο από τα πρόσωπα που ερευνώνται, που έχουν σχέση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη μοιραία ημέρα» επισήμανε ο κ. Ταουξής.