εικονικοί-εμβολιασμοί-ποεδην-έτσι-π-944030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2021 | 09:13

Εικονικοί εμβολιασμοί- ΠΟΕΔΗΝ: Έτσι «παγίδευσαν» την 75χρονη & τη νοσηλεύτρια (βίντεο)

Σάλος στο εμβολιαστικό κέντρο Αλεξάνδρας, όπου μια 75χρονη πλαστική χειρουργός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μαζί με άλλες δύο γυναίκες να πραγματοποιούν εικονικό εμβολιασμό.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε στο Newsbeast πώς έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και πως πιάστηκαν την ώρα της παράνομης πράξης οι τρεις γυναίκες.

«Την Δευτέρα (22/9) το βράδυ, συγγενής της 75χρονης κάλεσε την αστυνομία για να κάνει καταγγελία πως η γιατρός-πλαστικός χειρουργός του είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε βρει τον τρόπο να κάνει μαϊμού εμβολιασμό και πως είχε κάνει ήδη την εικονική α’ δόση. Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν πότε ήταν κλεισμένο το ραντεβού της 75χρονης για την β’ δόση και σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπεύθυνους στο εμβολιαστικό κέντρο Αλεξάνδρας, έστησαν στις γυναίκες ενέδρα. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο όταν εμφανίστηκε η 75χρονη με την γραμματέα της και την “περίμεναν”. Είχαν μάλιστα προνοήσει για τη βιντεόσκοπηση μέσα στην αίθουσα του εμβολιασμού την οποία είχαν παγιδεύσει.

«Μάλιστα, όταν έφτασε η 75χρονη ζήτησε το εμβόλιο να μην της το κάνει ο γιατρός που ήταν στη συγκεκριμένη αίθουσα αλλά η φίλη της, η νοσηλεύτρια. Ο γιατρός αποχώρησε τότε από την αίθουσα. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια είναι προϊσταμένη νοσηλεύτρια στο εν λόγω κέντρο. Όταν το περιστατικό καταγράφτηκε στην κάμερα, οι αστυνομικοί μπούκαραν στην αίθουσα και βρήκαν και το φιαλίδιο αχρησιμοποίητο στον κάδο σκουπιδιών.

Τώρα, αυτή η νοσηλεύτρια θα τεθεί σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου αλλά θα πληρώνεται με το 50% του μισθού της. Δεν είναι εντελώς παράλογο αυτό όταν συνάδελφοι που σήκωσαν το βάρος της απόφασης τους να μην εμβολιαστούν για προσωπικούς λόγους, μένουν απλήρωτοι;»

Εικονικοί εμβολιασμοί: Καρέ καρέ το περιστατικό που κατέγραψε κρυφή κάμερα

Σημειώνεται πως χθες (22/9) όταν και αποκαλύφθηκε το περιστατικό, μιλώντας στον Alpha η 75χρονη ισχυρίστηκε πως εμβολιαζόταν με τη β’ δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό – «κάναμε το εμβόλιό μας κανονικά» – αλλά κάποιος προέβη σε καταγγελία «ότι δεν το κάναμε».

Η 75χρονη υποστήριξε, επίσης, ότι δεν εκδόθηκε πλαστό πιστοποιητικό, προσθέτοντας, επιπλέον, πως δεν είναι κατά των εμβολίων, αν και «αυτό το πράγμα με την υποχρεωτικότητα έχει καταντήσει αηδία».

Οι τρεις γυναίκες – η 75χρονη ιατρός, η γραμματέας της και η αρμόδια για τον εμβολιασμό τους νοσηλεύτρια – συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.