εικόνες-με-κοσμοσυρροή-έξω-από-μαγαζι-773183
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2020 | 20:39

Εικόνες με κοσμοσυρροή έξω από μαγαζιά με μουσική σε πολλές περιοχές της Αττικής

Μετά την άρση των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού, ο κόσμος προσπαθεί να επανέλθει σε μια σχετική κανονικότητα, μόνο που αυτό γίνεται κάπως… άγαρμπα σε κάποιες περιπτώσεις.

Στο κέντρο του Βαρνάβα, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, σε γειτονιές του Πειραιά, αλλά και εκτός Αττικής όπως στον Βόλο, με δεκάδες άτομα να βρίσκονται έξω από μπαρ, ακούνε μουσική και πίνουν τα ποτά τους στα πλαστικά ποτηράκια που τους έδωσαν τα καταστήματα. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς να τηρούνται οι οδηγίες των γιατρών στη μάχη της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη Νέα Σμύρνη για ακόμη ένα βράδυ, έξω από τα μπαρ της μεγάλης πλατείας, οι εικόνες που έδειξε ενημερωτική εκπομπή του Mega δημιουργούν προβληματισμό. Ουρές μπροστά από τα καταστήματα που σέρβιραν κοκτέιλ σε πλαστικά ποτηράκια και στη συνέχεια συνωστισμός στους πεζόδρομους, αλλά και στα παγκάκια της περιοχής.

Οι έλεγχοι και τα περάσματα αστυνομικών ήταν συνεχή, αλλά παρά τις συστάσεις ελάχιστοι αποφάσιζαν να φύγουν. Τα χέρια των μπάρμαν είχαν πάρει… φωτιά λόγω της κίνησης, με τη μουσική που έπαιζε να λειτουργεί σαν «κράχτης» για νέους πελάτες. Αρχικά γέμιζαν τα σημεία περιμετρικά των καταστημάτων και αμέσως μετά τα παγκάκια της πλατείας, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ανάλογες εικόνες μπροστά από μπαράκια του Πειραιά, ενώ στην πλατεία του Βαρνάβα η συγκέντρωση του κόσμου μέσα σε λίγα τετραγωνικά ήταν ακόμα πιο πυκνή.

Πάντως, οι πρώτες εικόνες που προκάλεσαν αίσθηση ήρθαν από τον Βόλο και μάλιστα την περασμένη Δευτέρα. Το απόγευμα η παραλία της πόλης γέμισε από κόσμο, που «έστειλε» για… περίπατο τους κανόνες υγιεινής και λίγες ώρες αργότερα, ένα από τα μεγαλύτερα μπαρ «βούλιαξε» από κόσμο.

Ο υπεύθυνος του μπαρ τονίζει πως το προσωπικό είχε τα μάτια του δεκατέσσερα, ώστε κανένας πελάτης να μην κάτσει μέσα στο κατάστημα. Αυτό άλλωστε θα ήταν πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου.