ειδικοί-φρουροί-ανθοκόμοι-υπάλληλο-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2019 | 17:41

Ειδικοί Φρουροί ανθοκόμοι & υπάλληλοι γραφείου στη Βουλή-Τι απαντάει η ΕΛΑΣ

Μια απίστευτη απόφαση της Βουλής, με την οποία μετατάσσονται ως υπάλληλοι γραφείων στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 68 ειδικοί φρουροί, έφερε σήμερα στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr.

Σύμφωνα με την 3658/1744/25-2-2019 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων μετατάσσονται, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους της Βουλής (Πρακτικό 3/2019 – Συνεδρίαση 15-2-2019), 68 ειδικοί φρουροί!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι μετατάξεις των ειδικών φρουρών γίνονται για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες.

Έτσι λοιπόν αποφασίζεται να δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου προσωπικού, ανάλογα με τον τίτλο σπουδών που κατέχουν οι Ειδικοί Φρουροί!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δυο από αυτούς προσλαμβάνονται ως ανθοκόμοι!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για καλυμμένες «προσλήψεις» προσωπικού με παράλληλη αποδυνάμωση των υπηρεσιών ασφαλείας του πολίτη.

Πηγή: Armyvoice.gr.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ:

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως  το προσωπικό το οποίο αναφέρεται το ρεπορτάζ δεν ανήκει στην Ελληνική αστυνομία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το προσωπικό που περιγράφεται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, ως μεταταχθέντες Ειδικοί Φρουροί, δεν ανήκει στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.”