εγκληματική-οργάνωση-ελεύθερος-με-εγ-70570
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2016 | 10:18

Εγκληματική οργάνωση: Ελεύθερος με εγγύηση ο υποψήφιος δήμαρχος

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης από το 1990 έως το 1994 Aχιλλέας Πετράς, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 3 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης ελεύθερος αφέθηκε και ο 46 ετών επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση και γαμπρός του υποψήφιου δημάρχου, για τον οποίο ορίστηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,

Και οι δύο κατά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορά εκβιάσεις και απειλές για ποσό ύψους 11.000 ευρώ, από το οποίο, αποδεικτικά στοιχεία φαίνεται να υπάρχουν μόνο για 4.000 ευρώ.

Αντίθετα προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 49χρονος ο οποίος κατηγορείται για την έκρηξη στο αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού.