έγκλημα-στην-κύπρο-ματωμένη-πιτζάμα-β-471928
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.04.2018 | 12:16

Έγκλημα στην Κύπρο: Ματωμένη πιτζάμα βρέθηκε κρυμμένη στην αποθήκη

Η κυπριακή αστυνομία γνωρίζει τον δράστη της δολοφονίας του ζευγαριού Χατζηγεργίου Σεργίου που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Στρόβολο της Κύπρου.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ο εντοπισμός του κινήτρου και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου, ο οποίος δολοφόνησε με 26 μαχαιριές τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου 59 ετών υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Τα τεκμήρια που έχουν συλλέξει οι ανακριτές με βασικότερο αυτό της ματωμένης πιτζάμας που όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» βρέθηκε κρυμμένη σε σημείο του σπιτιού, έχουν επιβεβαιώσει τις αρχικές υποψίες.

Έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι στο σπίτι δεν μπήκαν κουκουλοφόροι και ο δράστης ήταν ένας, όπως επίσης και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκαν και οι δύο. Το μαχαίρι δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι πετάχθηκε στα σκουπίδια μαζί με άλλα τεκμήρια.

Οι κάδοι απορριμμάτων της περιοχής είχαν μαζευτεί λίγη ώρα μετά τον διπλό φόνο και αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος που δεν βρέθηκε το φονικό όπλο.

Ως προς την κατάθεση του 15χρονου γιου των θυμάτων, ο οποίος είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, καθυστερεί γιατί η αστυνομία θέλει να έχει ενώπιον της όλα τα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τα αποτελέσματα DNA ώστε να ζητήσει απαντήσεις για συγκεκριμένα ερωτήματα που έχου προκύψει.

Ο 15χρονος λίγη ώρα μετά τον φόνο μίλησε στους αστυνομικούς, αλλά δεν έδωσε κατάθεση. Στην προφορική μαρτυρία του ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι μπήκαν δύο κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα και δολοφόνησαν τους δικόύς του ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν σε μια μικρή αποθήκη διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν θα τον πειράξουν και να μην ανησυχεί.

«Σε σοκ ο 15χρονος»

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του άτυχου ζευγαριού έχουν ορίσει δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί και τον 15χρονο γιο της οικογένειας.

Πριν από λίγες ημέρες, κ. Γιώργος Παπαϊωάννου μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, εξήγησε ότι η υπόθεση δολοφονίας είναι πάρα πολύ σοβαρή ενώ επισημαίνει πως μέχρι στιγμής το παιδί που φαίνεται να είναι ο μοναδικός μάρτυρας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνέλθει.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπου μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω , είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».

Άγρια κόντρα με φόντο τις έρευνες

Στο αποκορύφωμα τον ερευνών άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή το έργο της αστυνομίας και των ανακριτών.

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που εκπροσωπεί την οικογένεια των θυμάτων της δολοφονίας της περασμένης Πέμπτης στο Στρόβολο της Λευκωσίας, δήλωσε πως έχει την πεποίθησή ότι οι ανακριτές της αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση, κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι τέσσερις κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος θα διενεργήσει την αυτοψία όταν η αστυνομία ελευθερώσει τη σκηνή. «Εγώ θα την κάνω την αυτοψία, απλώς θα την κάνω αργοπορημένα…», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, με δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη περί προσπάθειας να αποκρυβεί οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Τέλος η αστυνομία παρέπεμψε στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα.