έγκλημα-στην-κρήτη-θρήνος-στην-κηδεία-716675
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.12.2019 | 14:57

Έγκλημα στην Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία της 33χρονης

Συντετριμμένοι οι γονείς, οι αδερφές και οι λοιποί συγγενείς της 33χρονης Αδαμαντίας, λένε το «τελευταίο αντίο» στη νεαρή μητέρα που έπεσε νεκρή από τα σκάγια καραμπίνας, όταν την πυροβόλησε δύο φορές ο σύζυγός της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

H κηδεία γίνεται στον τόπο καταγωγής της, την Πάτρα, και αυτή την ώρα στην εκκλησία της Παναγίας της Αλεξιώτισσας έχει συγκεντρωθεί κόσμος, για να συνοδεύσει στην τελευταία της κατοικία την άτυχη 33χρονη μητέρα.

Η Αδαμαντία Αντύπα ήταν κόρη αστυνομικού και η μητέρα της διατηρούσε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας. Η 33χρονη είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει ένα αγοράκι με τον κατά 21χρόνια μεγαλύτερό της άνδρα, που έμελλε να γίνει και ο δολοφόνος της.

Οι γονείς και οι αδερφές της νεαρής μητέρας δεν μπορούν να πιστέψουν πως η Αδαμαντία τους ήταν θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας, και κανείς από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές δεν έκαναν τίποτα για να την προστατεύσουν.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης Δεκεμβρίου. Ο 54χρονος μαζί με την 33χρονη είχαν πάει στο ουζερί που διατηρεί ο ξάδερφός του, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ επέστρεψαν στο σπίτι όπου ξεκίνησε ο καυγάς. Τα πράγματα ξέφυγαν, με τον 54χρονο να βγάζει την κυνηγετική καραμπίνα του και να πυροβολεί δύο φορές ενάντια στην 33χρονη η οποία έπεσε νεκρή.

Μάλιστα, το περιστατικό -πιθανότατα- συνέβη ενώ το 4χρονο παιδί τους, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρισκόταν μέσα στο σπίτι. Λίγες ώρες μετά ο 54χρόνος παραδόθηκε στην αστυνομία όπου και ομολόγησε την πράξη του.