έγκλημα-στην-κέρκυρα-εξετάζεται-σύν-558944
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.07.2020 | 08:58

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Εξετάζεται «σύνδεση» με τη δολοφονία στη Βάρη

Θρίλερ με το έγκλημα στην Κέρκυρα, όπου δύο αλλοδαποί, βρέθηκαν νεκροί σε αυτοκίνητο σε γκαράζ βίλας του νησιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για νέο χτύπημα της «μαφίας του Μαυροβουνίου», μετά το αρχικό χτύπημα με τη δολοφονία δύο ανδρών σε ταβέρνα στη Βάρη, πριν μερικούς μήνες.

Τα θύματα στο έγκλημα της Κέρκυρας είναι δύο Μαυροβούνιοι οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, έξω από βίλα που νοίκιαζαν στο Χαλικούνα της Νότιας Κέρκυρας, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Τα δύο θύματα είχαν έρθει πριν από ένα μήνα στην Κέρκυρα και τρίτο πρόσωπο είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους τη βίλα στο νησί.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα για να ερευνήσει τη δολοφονία, ενώ αναμένεται και η απάντηση στο σχετικό αίτημα στην Ιντερπόλ για το αν εκκρεμεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το θέμα μάλιστα απασχολεί και τα Μέσα Ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, όπου αναφέρουν και παραπάνω λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και φέρονταν να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Σκαλιάρι.

Ο Baranin Alan Kožar, ο οποίος ήταν φίλος με τους δύο δολοφονηθέντες στη Βάρη, φέρεται να είχε συλληφθεί με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Σε βάρος του Damir Hadžić εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του οικίματος όπου ζούσε.