έγκλημα-φολέγανδρος-μετά-τις-αντιδρά-924831
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.07.2021 | 16:39

Έγκλημα-Φολέγανδρος: Μετά τις αντιδράσεις για προκλητικό ανυπόγραφο άρθρο “Τα Νέα” ζητούν συγνώμη

Σε μια ανυπόγραφη χυδαιότητα προχώρησαν «Τα Νέα» για την οποία αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγνώμη από το αναγνωστικό κοινό.
«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως “θα σε πετάξω από το παράθυρο” ή “αν σου χώσω καμία…;” αναρωτιούνται με ανυπόγραφο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση τους «Τα Νέα». Αυτό επέλεξε ο «αόρατος» αρθρογράφος για να περιγράψει (χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι έγινε) τις στιγμές πριν ο καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνος σκοτώσει την 26χρονη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο.
Μάλιστα σε ένα ρεσιτάλ χυδαιότητας φτάνει στο σημείο να βγάζει συμπέρασμα για όσα συνέβησαν, παίρνοντας θέση επί της ουσίας δίπλα στον γυναικοκτόνο και λέγοντας ότι «ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια».
Χωρίς ντροπή ο «αόρατος» αρθρογράφος πήρε έμμεσα θέση για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, υποστηρίζοντας ότι η πράξη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου είναι μια πράξη που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών… Του φτιάχνει και το …«άλλοθι» με λίγα λόγια.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Φολέγανδρος: Αποκαλύψεις σοκ – Πώς o 30χρονος έφτασε στη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς» ο αρθρογράφος προσπαθεί να «εξηγήσει» τι συνέβη και ο 30χρονος δράστης σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια. Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…

Μάλιστα στην επόμενη παράγραφο ο αρθρογράφος φτάνει στο σημείο να επικαλείται ακόμα και την «κακιά στιγμή», δηλαδή τον υπερασπιστικό λόγο του δράστη.  «Τώρα, μια οικογένεια θρηνεί για το χαμένο παιδί της που θυσιάστηκε στον “βωμό” της πατριαρχίας, της έμφυλης βίας και της… κακιάς στιγμής» αναφέρει.

Το άρθρο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και οδήγησε τον όμιλο να εκδόσει ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Μια εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα «ΝΕΑ» αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας στην Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της αναφέρονται τα εξής:

«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια»… «Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…»

Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι’ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της.

Σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές. Αλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για την γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά.

Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την.

Με εκτίμηση

Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego