Έφυγε από την ζωή ο θεολόγος και συγγραφέας Βασίλης Σκιαδάς

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός  θεολόγος και συγγραφέας Βασίλης Σκιαδάς.

Ο ίδιος συνδεόταν στενά με την Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της οποίας μεταδίδονταν συχνότατα ομιλίες του πνευματικής ωφελείας και οικοδομής.

Ο Βασίλειος Γ. Σκιαδάς γεννήθηκε στο Στρέφι Μεσσηνίας το 1930. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Αθήνα, όπου φοίτησε διαδοχικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στη Θεολογική σχολή της Αθήνας. Στη συνέχεια εργάστηκε επί δεκαετία ως δάσκαλος στην δημόσια και ιδιωτική παιδεία, κι έπειτα ως θεολόγος στη μέση εκπαίδευση, από όπου αφυπηρέτησε με το βαθμό του γυμνασιάρχη. Με την ιδιότητα του θεολόγου- παιδαγωγού, έγραψε πληθώρα βιβλίων. Ασχολήθηκε ειδικά με πατερικά-αγιολογικά και παιδαγωγικά θέματα. Πίστευε ακράδαντα ότι «η φωνή των πατέρων που αναδείχτηκαν αγιότεροι των Αγίων και σοφότεροι των σοφών καθώς και η Αγία ζωή τους αποκτούν διαχρονική σημασία».

Ήταν άριστος γνώστης της αρχαίας όσο και της νέας ελληνικής γλώσσας, πράγμα που τον καθιστούσε ικανό να μεταδίδει αυτή τη γνώση στους μαθητές του, οι οποίοι τον θυμούνται με αγάπη.
Συνεργάστηκε επί εικοσαετία τόσο με το ραδιόφωνο όσο και το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ενώ υπήρξε επί τριάντα συναπτά έτη αρθρογράφος του περιοδικού Σύνδεσμος Καλαμάτας. Κήρυττε ως θεολόγος, ανελλιπώς τον λόγο του Θεού πάντα προετοιμασμένος, ιδιαίτερα στην Ι.Μ. Ταξιαρχών Πηλίου, στον Άγιο Δημήτριο Κηφισιάς και αλλού.

Πρωτοστάσησε στην ίδρυση ενορίας της Ευαγγελιστρίας Νέας Χαλκιδόνας με τον ομώνυμο ναό της, και ανέδειξε τον νεομάρτυρα Άγιο Σταμάτιο τον Νέο, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας-Μαγνησίας, όπου και η γενέτειρα του Αγίου.

Το συνολικό συγγραφικό του έργο απαρτίζεται από 17 βιβλία και περιλαμβάνει τα σχολικά βιβλία θρησκευτικών «Εκκλησιαστική Ιστορία», «Λειτουργική και Κατήχηση» τα οποία βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας το 1979, καθώς και πληθώρα άλλων σημαντικών τίτλων, όπως «Γνωριμία με τους Πατέρες», «Στα ίχνη των Αγίων» κ.α.

Ήταν οικογενειάρχης, έγγαμος με την Ευγενία Καρούσου-Σκιαδά, είχε τρία παιδιά, και από αυτά εγγόνια και δισέγγονα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΘΑΝΕ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΙΑΔΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!