Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μεσημερτζής

Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος αθλητής Γιώργος Μεσημέρτσης τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 80 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στην Λευκωσία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Μεσημερτσής υπήρξε δύο φορές τρίτος Βαλκανιονίκης στα 800-1500 μ., ενώ το 1968 είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 5000μ. με 14 15″ 8, Υπήρξε 14 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στα 800μ. – 1500μ. – 5000μ. – 3000μ. φυσικά εμπόδια.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Μεσημερτσή, Αντιπρόεδρο του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου», ο οποίος ξεχώρισε για τη διαχρονική του προσφορά στο δρομικό κίνημα, αποτελώντας πάντα πηγή έμπνευσης εκατοντάδων αθλητών».

Προστίθεται ότι ο εκλιπών «για μία και πλέον δεκαετία έγραψε τη δική του ιστορία στους δρόμους μακράς απόστασης. Οι δεκάδες διακρίσεις του σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο, αποτέλεσαν μία νέα αφετηρία για το δρομικό κίνημα», αναφέρει και σημειώνει πως «ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η προσφορά του τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Έδεσσα, όσο και στην Κύπρο, στην οποία έζησε και δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Γιώργος Μεσημερτσής θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ένας άνθρωπος διαρκώς πρόθυμος να στηρίξει του νέους αθλητές. Ένας άνθρωπος που σε όλη την πορεία του συνεισέφερε με κάθε τρόπο στον αθλητισμό της Κύπρου και της Ελλάδας» ενώ η συμβολή του πέρσι στη διεξαγωγή του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας «υπήρξε καθοριστική».

Αφού αναφέρει ότι ο αείμνηστος Γώργος «ήταν θερμός υποστηρικτής του Μαραθωνίου από τη πρώτη κιόλας στιγμή, προσθέτει πως «τίμησε όχι μόνο με την παρουσία του, αλλά και με τις γνώσεις του το σύνολο της διοργάνωσης. Από την τελετή έναρξης μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, βρισκόταν διαρκώς δίπλα στους δρομείς, τους εθελοντές και τους διοργανωτές του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας».

Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια της «στους οικείους του και σε όσους είχαν την τύχη να συνυπάρξουν με αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΘΛΗΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΤΖΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!