Έφτασαν στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα

Κατέφθασαν στην Κρήτη ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υποδέχτηκαν το Πριγκηπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όπως ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, άλλοι επίσημοι καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο Κάρολος και η Καμίλα επιβιβάστηκαν αμέσως στο τεθωρακισμένο όχημα το οποίο τους μεταφέρει στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Εκεί θα τους υποδεχθεί η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η ξενάγηση με ευθύνη της γενικής γραμματείας του ΥΠΠΟ υπό την αρχαιολόγο και γ.γ. Μαρία Βλαζάκη στο Μινωικό ανάκτορο θα διαρκέσει περίπου 55 λεπτά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ύστερα από την κοινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, Κάρολος και Καμίλα θα ακολουθήσουν διαφορετικά δρομολόγια, με διαφορετικές κρητικές εμπειρίες. Ο μεν Πρίγκηπας της Ουαλίας θα ξεναγηθεί στην οικία του Βρετανού ανασκαφέα της Κνωσσού, την περίφημη «Βίλα Αριάδνη», καθώς και στις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Η Καμίλα, την ίδια ώρα, θα μεταβεί στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και το Οινοποιείο Λυραράκη όπου θα δοκιμάσει τα εκλεκτά κρασιά της μονάδας, η οποία, μάλιστα εξάγει τα προϊόντα της μεταξύ άλλων χωρών και στη Βρετανία.

Πανηγυρική υποδοχή έχει προετοιμαστεί για τον Κάρολο στις Αρχάνες, όπου θα μεταβεί ο Πρίγκηπας. Εκεί πρόκειται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηρακλείου. Αναμένεται να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας, ενώ θα συναντήσει οικογένειες προσφύγων από Ιράκ και Συρία.

Ακολούθως ο πρίγκιπας θα μεταβεί στην πλατεία Παναγίας, όπου θα υπάρχει στρωμένο τραπέζι με τοπικά προϊόντα, ενώ μετά από αίτημά του, ο πρίγκιπας θα συναντηθεί με κατοίκους των Αρχανών και θα περιηγηθεί σε καφενεία της περιοχής. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το κρητικό γλέντι και οι αντιδράσεις του Πριγκηπικού ζεύγους στον τρόπο που οι Κρήτες εννοούν τη διασκέδαση. Δύο διαφορετικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών θα δώσουν παράσταση στην πλατεία των Αρχανών, παρουσιάζοντας μια σειρά τοπικών χορών. Εάν ο Κάρολος θα σηκωθεί να χορέψει, αν όχι πεντοζάλη, τουλάχιστον έναν «Σιγανό», πιθανώς να προσφέρει την καλύτερη αναμνηστική εικόνα για το κλείσιμο της τριήμερης περιοδείας του Πριγκηπικού ζεύγους της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΚΑΡΟΛΟΣ, ΕΦΤΑΣΑΝ, ΚΑΜΙΛΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]