εφορία-κοζάνης-σήμερα-η-δίκη-για-τον-45χ-802098
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2021 | 07:54

Εφορία Κοζάνης: Σήμερα η δίκη για τον 45χρονο δράστη με το τσεκούρι

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, η δίκη του 45χρονου που πέρυσι εισέβαλε με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης, σκότωσε έναν υπάλληλο και τραυμάτισε άλλους τέσσερις – πριν τον εξουδετερώσουν. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησαν.

Ήταν 16 Ιουλίου 2020. Ένας άντρας κρατώντας τσεκούρι εισέβαλε στην εφορία Κοζάνης και άρχισε να χτυπά στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο τμήμα Εισοδήματος. Αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα, ωστόσο είχε προλάβει να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του.

«Ευτυχώς που είχανε την ψυχραιμία και το σθένος να αφοπλίσουνε τον δράστη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πηγαδάς Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Κοζάνης.

Η κ. Αγγελική περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ και την Δέσποινα Αμαραντίδου τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσε η μικρή κοινωνία της Κοζάνης και συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Πήγαινα στο σούπερ μάρκετ και είδα να βγάζουν έξω τον κόσμο με αίματα… Εγώ για μέρες δεν κοιμόμουν».

Η κα Αννέτα, η οποία βρισκόταν στο μπαλκόνι της εκείνη την ώρα, δήλωσε ότι τα είδε όλα: “Ήταν πολύ σοκαριστικό. Όλοι με αίματα. Είδα πρώτα τον κύριο που δυστυχώς έφυγε, μετά έβγαλαν τις κυρίες χτυπημένες αλλά και κόσμο…”