Categories: Κοινωνία

Εφορία: Χρέωσε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ σε παιδί πριν γεννηθεί!

Γονείς ανακάλυψαν ότι, η ανήλικη κόρη τους χρεώθηκε από την Εφορία οφειλές 10.000 ευρώ, ως προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της, που απεβίωσε προτού εκείνη γεννηθεί!

Οι οφειλές «βάραιναν» τους γονείς του παιδιού, ως κηδεμόνες του, και αφορούσαν κληρονομιά, την οποία η σύζυγος και τα τέκνα της αποβιωσάσης γιαγιάς, έχουν αποποιηθεί!

Η απίστευτη αυτή ιστορία, για την οποία ήδη οι γονείς έχουν κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες δια της δικηγόρου τους, ξεκίνησε όταν στο τέλος Ιουλίου 2022 κοινοποιήθηκε στην 35χρονη μητέρα του παιδιού «ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας της ΑΑΔΕ (τμήμα δικαστικού και νομικής υποστήριξης ΔΟΥ Ρόδου), με θέμα τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Με το έγγραφο αυτό, ενημερώθηκε η 35χρονη ότι, από έλεγχο που είχε γίνει στα μέσα Ιουλίου 2022 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι, εκκρεμούσαν οφειλές της, οι οποίες μάλιστα «κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, λόγω μη καταβολής τους εντός των νόμιμων προθεσμιών».

Ως αιτιολογία, για τις οφειλές αυτές σύμφωνα με την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ ήταν ότι, η 35χρονη ασκεί γονική μέριμνα στο πεντάχρονο παιδί της, το οποίο φέρεται να είναι προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της, που πέθανε όταν εκείνο ήταν αγέννητο!

Στην ίδια ειδοποίηση αναφερόταν ότι, το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 10.690 ευρώ και από αυτά, το ποσό των 5.793 αποτελεί το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της βασικής οφειλής, ενώ οι 4.898 ευρώ είναι προσαυξήσεις και τόκοι.

Ωστόσο αυτό, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός, ότι, τόσο η 35χρονη όσο και ο αδελφός και ο πατέρας της έχουν προχωρήσει σε αποποίηση της κληρονομιάς της μητέρας τους, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της. Ειδικότερα, η γιαγιά απεβίωσε το Μάρτιο του 2017 και διαδοχικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, τα παιδιά και ο σύζυγός της προχώρησαν τις διαδικασίες και αποποιήθηκαν την κληρονομιά της. Τότε η 35χρονη ήταν έγκυος τριών μηνών στο παιδί της, για το οποίο ως κηδεμόνας η ίδια και ο σύζυγός της καλούνται να καταβάλουν το ποσό άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ!

Ήδη το ζευγάρι έχει κινηθεί νομικά και απέστειλε εξώδικο προς την Εφορία της Ρόδου, το οποίο έχει κοινοποιήσει τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όσο και στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε αυτό, την ισχύουσα νομοθεσία βάσει της οποίας δε δύναται να βεβαιωθεί οφειλή στο ανήλικο παιδί, για κληρονομιά και φυσικά ούτε στους κηδεμόνες του.

Όπως δε χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο, το ανήλικο παιδί «είναι κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής, όταν ενηλικιωθεί, έχει προθεσμία εντός της ετήσιας προθεσμίας του άρθρου 1912 ΑΚ να αποποιηθεί την ως άνω κληρονομία».

Και επειδή το παιδί είναι «ανήλικη και κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής, δεν κληρονομεί το παθητικό της κληρονομιάς της αποβιωσάσης γιαγιάς της», ζητείται «να τηρηθεί η Ελληνική Νομοθεσία και να ακυρωθεί η ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας, όπως παραλείψετε στο μέλλον να βεβαιώσετε οφειλές προερχόμενες από την κληρονομία της αποβιωσάσης (γιαγιάς) στο φορολογικό μητρώο της 35χρονης, ως ασκούσας τη γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου της, καθώς και όπως απόσχετε από οποιαδήποτε άλλη παράνομη και καταχρηστική ενέργεια».

Πηγή: rodiaki.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό Βατσλίκ, Μπουχαλάκης και Άβιλα

Μετά τις αφίξεις ήρθε η ώρα των αποχωρήσεων στον Ολυμπιακό… Η πειραϊκή ομάδα συμφώνησε με την Κόνιασπορ και της παραχώρησε…

5 λεπτά ago

Τι είναι ο πονοκέφαλος οργασμού

Ένα άτομο κάνει σεξ και λίγο πριν ή μετά τον οργασμό, αισθάνεται ότι το κεφάλι του «πάει να σπάσει», με…

11 λεπτά ago

Παναθηναϊκός: Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ο Ματ Τόμας

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έρχεται στην Αθήνα ο Ματ Τόμας, για λογαριασμού του Παναθηναϊκού. Ο Ματ Τόμας αναμένεται να πατήσει…

20 λεπτά ago

Γερμανία: Επείγουσα ανάγκη για νέα Leopard

Την ανάγκη παραγγελίας νέων αρμάτων μάχης Leopard προκειμένου να αντικατασταθούν αυτά που θα δοθούν στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός…

27 λεπτά ago

Στα χέρια της αστυνομίας η ομάδα των ανηλίκων που μαχαίρωσαν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανήλικοι που το βράδυ της περασμένης Κυριακής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν 15χρονο στη Νέα…

32 λεπτά ago

AEK – Ολυμπιακός: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον ημιτελικό Κυπέλλου στην Opap Arena

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι βγήκαν στη διάθεση τα εισιτήρια για το παιχνίδι της Πέμπτης (9/2) με τον Ολυμπιακό στην Opap…

41 λεπτά ago