εφιάλτης-για-τέως-δήμαρχο-με-συνεργ-714290
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.12.2019 | 08:57

«Εφιάλτης» για τέως δήμαρχο με συνεργάτιδά του

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειας του. Ο λόγος για έναν πρώην δήμαρχο, περιοχής του νομού Τρικάλων που βρέθηκε μπλεγμένος σε μια ιστορία που διατάραξε την οικογενειακή του γαλήνη και τον ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα πολλά χρόνια μετά. Με αυτήν την περίπτωση, ασχολήθηκε επί διημέρου (11-12/12/19) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και οι καταθέσεις των εμπλεκομένων περιέγραψαν μια κατάσταση που συνηθίζεται σε ταινίες μυστηρίου αν όχι τρόμου.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην δημάρχου, προσλήφθηκε μια γυναίκα ως ειδική συνεργάτιδά. Αφού έληξε η συνεργασία των δύο πλευρών όμως ο πρώην δήμαρχος άρχισε να δέχεται τηλεφωνικές απειλές. Όπως κατέθεσε οι κλήσεις αυτές ξεπέρασαν τις 800 σε αριθμό και στις περισσότερες εξ αυτών ακουγόταν ύβρεις και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα τόσο του ίδιου όσο και των παιδιών του. Μάλιστα υπήρχαν και απαιτήσεις χρημάτων ύψους 30.000 ευρώ, όπως τόνισε.

Όμως οι απειλές και οι κατάρες άρχισαν να φτάνουν στη σύζυγο αλλά τα παιδιά και όλοι τους τα περιέγραψαν αναλυτικά στο δικαστήριο. Η οικογένεια έβρισκε φειγ βολάν αλλά και γραπτά μηνύματα στα αυτοκίνητα τους. Όλα σχεδόν με το ίδιο περιεχόμενο.

Θορυβήθηκαν και γι αυτό ζήτησαν τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών. Έγινε άρση απορρήτου και το νούμερο οδηγούσε στην πρώην ειδική συνεργάτιδας που βρέθηκε κατηγορούμενη για απόπειρα εκβιασμού.

Η κατηγορούμενη κατά τη διάρκεια της απολογίας της τα αρνήθηκε όλα, ενώ για τις τηλεφωνικές κλήσεις ισχυρίστηκε πως δεν έγιναν από την ίδια αλλά από άτομο που φιλοξενούσε. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε πως αυτός ο ισχυρισμός δεν μπορεί να γίνει πιστευτός αλλά τόνισε πως δεν στοιχειοθετήθηκε η πράξη της απόπειρας εκβιασμού. Κατ επιτρεπτή μεταβολή η πράξη της απόπειρας εκβιασμού έγινε απειλή και έπαυσε υφ όρον η ποινική δίωξη.   Πηγή: alithianews.gr/Κώστας Γκιάστας