εφετείο-πρώην-παίκτης-reality-σήμερα-η-απολο-1060284
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.08.2022 | 08:04

Εφετείο-Πρώην παίκτης reality: Σήμερα η απολογία του – Τα σενάρια για το 1,5 εκατ. ευρώ

Στην ανακρίτρια οδηγείται σήμερα ο 34χρονος πρώην παίκτης reality, που εισέβαλε το Σάββατο με το αυτοκίνητο που οδηγούσε στο Εφετείο Αθηνών και εισήχθη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί.

Στο λευκό SUV του 34χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν σε σακ βουαγιάζ 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά και οι αρχές αναζητούν την προέλευση των χρημάτων. Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη 300.000 ευρώ καθώς επίσης ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και δισκία ecstasy.

Αρκετές ώρες αργότερα, και αφού οι αρχές τον άφησαν να συνέλθει, τους είπε μόνο μία φράση: “Έπρεπε να παραδοθώ γιατί έχω κάνει πολλά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετανιωμένος και ζητάει συγχώρεση από το Θεό.

«Μόνο  ο Θεός μπορεί να με συγχωρέσει. Θέλω να προστατεύσω την οικογένεια μου. Ζητώ συγνώμη από όλους», φέρεται να δήλωσε ο 34χρονος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις εννέα παρά είκοσι το πρωί του Σαββάτου ένας οδηγός λευκού αυτοκινήτου μπήκε στο χώρο στάθμευσης του Εφετείου χωρίς να σταματήσει στο σήμα που του έκανε ο ειδικός φρουρός.

Αμέσως κατέβηκε από το αυτοκίνητο και σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο ειδικός φρουρός στους συναδέλφους του τον πλησίασε ο μελαχρινός άνδρας και του ζήτησε να παραδοθεί.

«Με πλησίασε και μου είπε πως ήθελε να πάει στη φυλακή. Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να μπει φυλακή και μου απάντησε πως δεν είναι καλά και θέλει να πάει φυλακή», αναφέρει ο ειδικός φρουρός.

«Καθ ‘ όλη την επικοινωνία μας ήταν ήρεμος και κατευθυνθήκαμε προς το όχημά του, το οποίο είχε αρκετά πράγματα. Στον έλεγχο που έκανα στο όχημα με συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε χαρτονομίσματα καθώς και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Άμεσα ενημέρωσα τον επόπτη της υπηρεσίας και κατέφθασε στο σημείο πλήρωμα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.»

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που ερευνούν την περίεργη υπόθεση αναζητούν τη διαδρομή όχι των ναρκωτικών αλλά και των χρημάτων. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα διαπιστώσουν με ποιους είχε επαφές ο 34χρονος, πως βρήκε τα ναρκωτικά αλλά και που είχε σκοπό να τα διαθέσει. Ο ίδιος, πάντως, όταν συνελήφθη ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην ερευνήσουν τα κινητά του τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο 34χρονος στο παρελθόν είχε εντοπιστεί να κάνει συναντήσεις σε καφετέριες με άτομα τα οποία ήταν στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ναρκωτικών και μάλιστα συνελήφθησαν λίγο αργότερα για μικροποσότητες απαγορευμένων ουσιών.

Το ενδιαφέρον πάντως των αστυνομικών κέντρισε και το γεγονός ότι τα χαρτονομίσματα που ήταν στο σακβουαγιάζ ήταν παλιά, φθαρμένα και άναρχα -σχεδόν πεταμένα- τοποθετημένα μέσα στο σάκο.

Επίσης ήταν χαρτονομίσματα των 50 των 10 και των 5€.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι να καταμετρήσουν ενώ κάθε φορά που ρωτούσαν των 34χρονο πού βρήκε τόσα χρήματα, εκείνος κρατούσε ερμητικά κλειστό το στόμα του.

Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει τα χρήματα να προέρχονται από πώληση ναρκωτικών -ίσως και κοκαΐνης– και ο 34χρονος να αποτελούσε την ιδιόρρυθμη «καβάτζα» συμμορίας ναρκεμπόρων, χωρίς όμως τα μέλη της σπείρας να έχουν υποψιαστεί ότι έχουν να κάνουν με έναν ασταθή ψυχικά άνθρωπο που θα έφτανε στο σημείο να παραδοθεί στις Αρχές και μάλιστα μπουκάροντας στο Εφετείο.

Παρόλα αυτά, το σενάριο τα χρήματα να προέρχονται από ξέπλυμα χρηματικού ποσού που έχει να κάνει με απαγωγή δεν έχει ακόμα αποκλειστεί από τους αξιωματικούς της δίωξης ναρκωτικών, γι’ αυτό και ήδη ξεσκονίζουν όλες τις υποθέσεις που πρόσφατα απασχόλησαν τις Aρχές ενώ γίνεται και έρευνα αν το ποσό αυτό θα μπορούσε να είχε «ξεπλυθεί», ώστε να μην εντοπίσουν πότε οι αστυνομικοί τους απαγωγείς που είχαν παραλάβει τα χρήματα.