εφαρμογή-στέλνει-ειδοποίηση-στο-κινη-658168
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.10.2019 | 15:38

Εφαρμογή στέλνει ειδοποίηση στο κινητό πριν τον σεισμό

Σύστημα στέλνει ειδοποίηση στο κινητό πριν αισθανθείς το σεισμό. Η νεα εφαρμογη ονομάζεται MyShake. Πρόκειται για μια εφεύρεση που θα ειδοποιεί 20 δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει ο Εγκέλαδος.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα λαμβάνουν τώρα ειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνά, δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να σείεται η γη από σεισμό, με ένα επαναστατικό σύστημα!

Τριάντα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1989 στη Loma Prieta, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 63 ανθρώπων αξιωματούχοι στην Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι το πρώτο κρατικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμού είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει!

«Κάνουμε ένα τεράστιο άλμα σε ό,τι αφορά την πρόληψη σεισμών», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Govin Newsom και πρόσθεσε: «Αυτό το σύστημα σου δίνει από 10 μέχρι και 20 δευτερόλεπτα έγκαιρης προειδοποίησης»!

Το ShakeAlert είναι η κρατική εφαρμογή που θα προειδοποιεί για τους σεισμούς. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι κάτοικοι είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή προκειμένου να λαμβάνουν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις.

Το σύστημα αναπτύχθηκε από τους σεισμολόγους του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας ενώ το MyShake έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να προειδοποιεί το κοινό μόνο όταν ανιχνεύεται σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ και πάνω.

Μάλιστα, έχει αποδειχτεί πως μέχρι στιγμής είναι το γρηγορότερο μέσο πρόγνωσης σεισμών, ενώ φυσικά δεν λείπουν τα προβλήματα. Ανάλογα με το πόσο κοντά είναι στο επίκεντρο κάποιος, θα λαμβάνει και ειδοποιήσεις, οπότε αρκετοί λαμβάνουν και αφότου έχει γίνει ο σεισμός. Ωστόσο, και πάλι το MyShake θεωρείται ως ένα σπουδαίο εργαλείο που θα σώσει εκατομμύρια ζωές.

Οι προειδοποιήσεις θα επιτρέψουν, επίσης, στους γιατρούς να σταματήσουν τις χειρουργικές επεμβάσεις, τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να προλάβουν μια μεγάλη καταστροφή και τους οδηγούς των ΜΜΜ να τραβήξουν χειρόφρενο.

«Είκοσι δευτερόλεπτα -όχι, αυτό δεν είναι ένα ασήμαντο χρονικό διάστημα», είπε ο Newsom.