εεττ-σε-δημόσια-διαβούλευση-η-επιλογή-r-1359
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.04.2022 | 08:22

ΕΕΤΤ: Σε δημόσια διαβούλευση η επιλογή router από τον χρήστη

Σε Δημόσια Διαβούλευση έως τις 27 Ιουνίου θέτει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το ζήτημα επιλογής συσκευής router από τον χρήστη της γραμμής και όχι τον πάροχο.

Το σκεπτικό της διαβούλευσης είναι το αν θα υποχρεωθούν οι εταιρείες να επιτρέπουν στους χρήστες να διαλέγουν μόνοι τους τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούν, καθώς κάποιες -μέχρι σήμερα- δεν υποστηρίζουν router πέραν του δικού τους.

Σκοπός της ΕΕΤΤ είναι να προσδιορίσει το όριο, μεταξύ του δημόσιου σταθερού δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και του ιδιωτικού δικτύου του τελικού χρήστη, να αποσαφηνίσει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που φέρουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη -τελικοί χρήστες, πάροχοι δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κατασκευαστές τερματικού εξοπλισμού- και να δώσει στους τελικούς χρήστες τη δυνατότητα χρήσης τερματικού εξοπλισμού (π.χ router) της επιλογής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους επωνύμως στην  ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονική μορφή έως τις 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 15:00, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].