εδε-για-την-κατάληψη-κατά-του-μαθητή-στ-406783
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2019 | 13:28

ΕΔΕ για την κατάληψη κατά του μαθητή στην Καλαμαριά

Τη διενέργεια Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης παρήγγειλε ο περιφερειακός διευθυντής Eκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, για την κατάληψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η -ιατρικά αποδεδειγμένη- «προβληματική» συμπεριφορά 12χρονου μαθητή της Α’ τάξης, ο οποίος δημιουργεί συχνά άσχημες «καταστάσεις» στο σχολείο. Eτσι, το 15μελές Συμβούλιο όχι μόνο αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη αλλά θεώρησε σκόπιμο να αναρτήσει στα κάγκελα της αυλής τους λόγους, αναφέροντας ονομαστικά το μαθητή! Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τη διεύθυνση του σχολείου να ήταν θετική στο ενδεχόμενο κατάληψης.

Το θέμα δημοσιοποίησε η «Μακεδονία της Κυριακής». Το παιδί, εξαιτίας ενός συνδρόμου που έχει εκ γενετής, εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες. Εχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και παρακολουθείται. Μαθητές και γονείς (που επιθυμούν την απομάκρυνση του παιδιού) τον κατηγορούν για φθορές, σωματική βία, ακόμα και παρενόχληση που αγγίζει τα όρια της σεξουαλικής. Ενδεικτικό της κατάστασης -αλλά και της ψυχολογίας του μικρού- είναι πως έπειτα από ωριαία αποβολή που είχε πάρει, έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας», υποστηρίζει ο πατέρας του μαθητή, εκφράζοντας τους φόβους του για το στιγματισμό ενός ανήλικου παιδιού σε μια ολόκληρη περιοχή. «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς τέτοιες αναρτήσεις σε βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα. Οταν ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη κατάληψη, έδωσα εντολή να κατέβει αμέσως η ανακοίνωση που ονομάτιζε το μαθητή. Θα ερευνήσουμε το περιστατικό και θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου», δήλωσε ο κ. Ανανιάδης στον «Ελεύθερο Τύπο» και προανήγγειλε συνάντηση αρμόδιων φορέων για να βρεθεί λύση. Την υπόθεση θα εξετάσει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου, ο οποίος έχει καταθέσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», που επιβεβαιώνει τη γενετική παρέκκλιση του παιδιού του.