έχασε-την-υπαγωγή-της-στο-νόμο-κατσέλ-203606
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.10.2019 | 20:41

Έχασε την υπαγωγή της στο «νόμο Κατσέλη» λόγω αναρτήσεων στο facebook

Την αίτηση μιας γυναίκας για την υπαγωγή της στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απέρριψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τις… αναρτήσεις της στο Facebook. Ειδικότερα, οι φωτογραφίες από τα ταξίδια και την άνετη ζωή της στο Λονδίνο ήταν τα στοιχεία που έδειχναν βελτιωμένη την οικονομική της κατάσταση.

Στο προφίλ της στο Facebook, η αιτούσα εμφανίζεται να ζει και να εργάζεται στο Λονδίνο, με τον σύζυγό της, και το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκρινε πως η γυναίκα προχώρησε σε “ανειλικρινή δήλωση” σχετικά με την οικονομική της κατάστασης, καθώς αποσιώπησε δολίως τη βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματός της.

Οι δικηγόροι της τράπεζας από την οποία η γυναίκα είχε λάβει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο οφειλής 76.000 ευρώ, προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, που την έδειχναν να ζει μια άνετη ζωή με το σύζυγο της και να εργάζονται στο Λονδίνο, εδώ και μία τετραετία.

Προσέφυγαν στα δικαστήρια και το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της για την υπαγωγή στις διατάξεις του Νόμου 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το δικαστήριο μετά την κίνηση των δικηγόρων της τράπεζας αποφάνθηκε ότι η δανειολήπτρια θα βρεθεί εκτός της ρύθμισης καθώς: «Η αιτούσα προχώρησε σε «ανειλικρινή δήλωση σχετικά με την οικονομική της κατάστασης, καθώς αποσιώπησε δολίως τη βελτίωση του οικογενειακού της εισοδήματος»

Η δανειολήπτρια θα πρέπει τώρα είτε να ξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που χρωστάει, είτε να επιδιώξει ρύθμιση του χρέους απευθείας με την Τράπεζα.

Ο δικηγόρος Γιώργος Νικολόπουλος αναφέρει στην ΕΡΤ ότι οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς πλέον οι τράπεζες παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram.

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα lawspot.gr και η ιστορία της δανειολήπτριας ξεκινά το 2012, όταν εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε εφημερίδα και λάμβανε για έναν χρόνο επίδομα ανεργίας.