ε-σ-α-μεα-προς-τσίπρα-μην-πειράξετε-τα-α-81758
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2016 | 12:53

Ε.Σ.Α.μεΑ προς Τσίπρα: Μην πειράξετε τα αναπηρικά επιδόματα -Διαδήλωση στις 2 Δεκεμβρίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με επείγουσα επιστολή της, στον πρωθυπουργό, τον καλεί να παρέμβει και να βάλει τέρμα στα σενάρια και στη φημολογία για περικοπές στα αναπηρικά επιδόματαΑΝΑΑΝΑ

Στην ανοιχτή επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, με θέμα: «Με τρόμο, αγανάκτηση και οργή τα άτομα με αναπηρία παρακολουθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου για τα επιδόματα», η Ε.Σ.Α.με.Α., κοινοποιεί την αγανάκτηση και την οργή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, μπροστά στον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων που αφορούν σε περικοπές στα επιδόματα και σημειώνει:

«Για ακόμη μία φορά τα άτομα με αναπηρία έρχονται αντιμέτωπα με πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα ή πλαφόν λόγω εισοδήματος, ως απαίτηση των δανειστών. Όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, (ενδεικτικά: προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, διατροφικό, απολύτου αναπηρίας), αποτελούν την ελάχιστη προστασία ενός Κράτους που σε καμία άλλη περίπτωση δεν ενδιαφέρεται για αυτή την ευάλωτη ομάδων πολιτών του, την ώρα που βιώνουμε μια διαδικασία ραγδαίας κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους. Τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ κάποιου και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βοήθημα σε ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους. Είναι η ελάχιστη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, που μπορούν να βασιστούν μόνο στην οικογένειά τους, που είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της έλλειψης πρόνοιας. Είναι επίσης γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων είναι ανασφάλιστοι, με το αναπηρικό επίδομα να αποτελεί τον μοναδικό τους οικονομικό πόρο.

Η Ε.Σ.Α.με.Α. ζητά από τον πρωθυπουργό να βάλει τέρμα στη φημολογία και να κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα γίνουν «παράπλευρες απώλειες».

Το αναπηρικό κίνημα είναι ενωμένο, δεν κάνει πίσω από τις διεκδικήσεις του και διαδηλώνει στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου: Τα άτομα με αναπηρία θέλουμε να ζήσουμε, με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!».