δυστύχημα-βασιλίτσας-γιος-γνωστού-χε-429281
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.12.2017 | 19:14

Δυστύχημα Βασιλίτσας: Γιος γνωστού χειρουργού από την Αθήνα o νεκρός 32χρονος

Τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς ένας 32χρονος snowboarder καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. Ο νεαρός, γιος γνωστού χειρουργού από την Αθήνα, πέθανε από ασφυξία και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο 32χρονος είχε πάει μαζί με την παρέα του, άλλους τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, για το αγαπημένο τους άθλημα, το snowboard. Παρά το γεγονός όμως ότι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό (λόγω συντήρησης και προετοιμασίας ενόψει της έναρξης λειτουργίας του αύριο, Σάββατο 30/12), ο ίδιος και οι υπόλοιποι φίλοι του επέλεξαν να κάνουν snowboard εκτός πίστας, και συγκεκριμένα κοντά στην κορυφή «Γαλανή», που ήταν και το μοιραίο λάθος.

Μάλιστα, λόγω της χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί, το χιόνι ήταν «απάτητο», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η χιονοστιβάδα, ενώ και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν δυσμενείς, καθώς υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε παρέσυρε τον 32χρονο για περίπου 120 μέτρα και μετά τον καταπλάκωσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δε, έμεινε θαμμένος κάτω από το χιόνι τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, που αφού εντόπισε τον 30χρονο, τον μετέφερε και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Μιλώντας στο «Ε», ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παναγιώτης Αλεξιάδης, είπε ότ «ο τραυματίας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Δυστυχώς, μετά από περισσότερες από δύο ώρες οι προσπάθειες σταμάτησαν και δεν είναι πια μαζί μας».

Όπως είπε ο διοικητής, ο άτυχος άνδρας πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από χτύπημα σε δέντρο, αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του.

Όπως ανέφερε, επίσης μιλώντας στο «Ε», ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα, όλη η παρέα αποτελείτο από νεαρούς γύρω στα 30 (ανάμεσα στους οποίους και δύο κοπέλες) και είχαν πάει στη Βασιλίτσα για να κάνουν Πρωτοχρονιά.