Δύο νέοι αντιπρόεδροι στο ΣτΕ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Δύο νέοι αντιπρόεδροι στο ΣτΕ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύουν τα δύο Προεδρικά Διατάγματα τα οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπούλος και με τα οποία προάγονται στο βαθμό των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι έως σήμερα σύμβουλοι Επικρατείας, Γεώργιος Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προαγωγή των δύο νέων αντιπροέδρων το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε την 10η Νοεμβρίου 2017.

Ο κ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1952 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1981, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1999 προήχθη στη θέση του συμβούλου Επικρατείας. Ο κ. Παπαγεωργίου στην δικαστική επετηρίδα είναι πρώτος. Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ ήταν εισηγητής στις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και είχε ταχθεί υπέρ της χορήγησης τους, ανεξάρτητα εάν στην συνέχεια η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά πλειοψηφία, έκρινε το αντίθετο.

Η κυρία Χρυσικοπούλου γεννήθηκε το 1958 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1985, ενώ προήχθη στη θέση του συμβούλου Επικρατείας τον Ιούνιο του 2007. Η νέα αντιπρόεδρος στην δικαστική επετηρίδα είναι δέκατη έβδομη. Η κυρία Χρυσικοπούλου ήταν μέλος της σύνθεσης της Ολομέλειας του ΣτΕ που αποφάσισε για τις τηλεοπτικές άδειες και ήταν στην πλευρά της μειοψηφίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!