Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο σχολείων! - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Ιανουάριος
Back

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο σχολείων!

Την απρόσκοπτη λειτουργία του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης που απειλούνται με έξωση, απαίτησαν με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα γονείς και μαθητές των δύο σχολείων, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές από άλλα σχολεία και μαζικούς φορείς της περιοχής.

«Κλείσιμο σχολείων …καταστροφή ονείρων», «Θέλουμε σχολείο ανοιχτό, δεν παζαρεύουμε το αυτονόητο», είναι τα συνθήματα που ακούστηκαν τόσο στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όσο και στην πορεία προς το Δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου, που βρίσκεται στον πεζόδρομο δίπλα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, απειλείται με έξωση, λόγω της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εστία» και στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νέας Σμύρνης, ενώ συμμετείχαν οι μαθητές τόσο των δύο σχολείων, όσο και του 2ου ΕΠΑΛ, του 5ου και του 4ου Λυκείου. Επίσης συμμετείχε ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σμύρνης (μέλος της ΟΓΕ).

Αντιπροσωπεία των γονέων και των μαθητών συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση την έξωση των σχολείων.

Γονείς και μαθητές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το απόγευμα στην αντίστοιχη κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 5.30 μ.μ. οι γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου το οποίο βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο διαμάχης του δήμου με ιδιώτη και μάλιστα έχει επιδοθεί εξώδικο στο συγκεκριμένο σχολείο για έξωση σήμερα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των σχολείων της «Εστίας» Αναφορά έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη δημοτική αρχή την οριστική επίλυση του ζητήματος καλώντας τη να φέρει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!