δραματικές-εξελίξεις-στον-παναθηναϊ-738580
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2020 | 14:44

Δραματικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Αποχωρεί και ο Χρήστος Δώνης

Παναθηναϊκός – Superleague: Με την προσοχή να έχει πέσει όλη στο θέμα της παραμονής ή όχι του Γιώργου Δώνη, αυτό της επέκτασης συμβολαίου του Χρήστου, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Παρότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαρροές από το περιβάλλον του προπονητή του Παναθηναϊκού, είναι δύο δεδομένα που σχετίζονται άμεσα, αφού βάσει των συγκεκριμένων διαρροών η παραμονή Χρήστου συνεπάγεται με αποχώρηση Γιώργου (κάτι που κατηγορηματικά πάντως διαψεύδεται πως ειπώθηκε ή μεταφέρθηκε στην πλευρά της οικογένειας εκ μέρους της διοίκησης).

Όπως και να ‘χει, ανεξαρτήτως τι είναι αλήθεια και τι όχι, τα δεδομένα στην υπόθεση του Χρήστου Δώνη μοιάζουν να είναι πλέον πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο 27χρονος μέσος θα δέχονταν μια πρόταση που θα τον έπειθε να παραμείνει, ειδικά εφόσον υπήρχε και σχετική (πλέον) πρόθεση εκ μέρους του συλλόγου, όπως όλα δείχνουν, σε κάθε σενάριο, η παραμονή του συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες.

Με τον πατέρα του Γιώργο… φευγάτο, είναι απίθανο ο ίδιος να δεχτεί να παραμείνει γνωρίζοντας το πώς οδηγήθηκαμε σε αυτήν την κατάσταση. Εδώ, ακόμη και με το «τρένο»… ακούνητο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τα όσα άκουσε ο Χρήστος (και εξακολουθεί να ακούει) κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στην ομάδα, είναι ασύλληπτα. Και – δεν ήταν κρυφό – αποτελούσαν βασικό κομμάτι του προβληματισμού του αναφορικά με το τι θα έπρεπε να κάνει τελικά.

Πέραν των υπολοίπων, υπάρχει και διαφορά και στο οικονομικό. Οι απαιτήσεις του Δώνη κυμαίνονται στις 300.000 ευρώ ετησίως, ποσό που συνιστά αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με τις τρέχουσες απολαβές του (σ.σ. 180.000 ευρώ). Πρόθεση του Παναθηναϊκού, εξ αρχής, ήταν να του γίνει μια προσφορά η οποία στο βάθος χρόνου θα είχε ως «ταβάνι» τις 250.000 ευρώ. Προφανής η διαφορά, κάτι που αποτελεί ακόμη έναν ανασταλτικό παράγοντα (προφανώς όχι ο κύριος) για σύγκλιση των δύο πλευρών και για να είναι τη δεδομένη στιγμή επικρατέστερη η σκέψη του εξωτερικού στο μυαλό του Χρήστου Δώνη.

Πηγή: sportdog.gr