δράμα-πρόστιμο-400-ευρώ-για-κάψιμο-ξερών-1134835
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2023 | 21:27

Δράμα: Πρόστιμο 400 ευρώ για κάψιμο ξερών χόρτων

Πρόστιμο 400 ευρώ επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας σε πολίτη που άναψε φωτιά σε οικόπεδό του για να κάψει ξερά χόρτα και κομμένα κλαδιά δέντρων σε έκταση δύο (2) τετραγωνικών μέτρων.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας, Πασχάλης Χορταρούδης, η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Έτσι γίνονται συνεχείς έλεγχοι- περιπολίες για την τήρηση των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2022 επιβλήθηκαν 32 διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις, σε πολίτες στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Στο μεταξύ, καταρτίστηκε πρόγραμμα περιφρούρησης-φύλαξης περιαστικών δασυλλίων του Νομού Δράμας από εθελοντικές ομάδες για προστασία από δασικές πυρκαγιές, με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Δράμας.

Στην περιφρούρηση θα συμμετέχουν, εκτός από τις οργανώσεις που είναι ενταγμένες στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και άλλοι φορείς.

Το Πρόγραμμα φύλαξης θα ισχύσει από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.