δράμα-αν-θέλετε-να-δείτε-ποιος-ψεύδετ-787644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.11.2020 | 14:15

Δράμα: «Αν θέλετε να δείτε ποιος ψεύδεται, κοιταχτείτε απλά στον καθρέφτη σας»

Μετά την χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην οποία ανέφερε ότι «Το νοσοκομείο Δράμας δεν έχει πρόβλημα, η πόλη της Δράμας έχει πρόβλημα»,  εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, αναφέρουν: «Ζητάμε δημόσια την άμεση ανάκληση αυτής της προσβλητικής δήλωσης από τον κ. υπουργό».

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, αναφέρουν, «τη στιγμή που η Δράμα πλήγηκε τόσο βαριά από την πανδημία χάνοντας μέχρι στιγμής 70 συνανθρώπους μας στο Νοσοκομείο Δράμας (και άλλους 15 περίπου σε γειτονικά νοσοκομεία), ο υπουργός Υγείας να μεταθέτει στις ευθύνες της πολιτείας στους πολίτες και να απαξιώνει την υπερπροσπάθεια, που κάνει το λιγοστό προσωπικό που έχει παραμείνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δραμινό λαό».

«Ως απόδειξη της αναγνώρισης του τραγικού ψέματος που είπε και αντί συγνώμης προς τους Δραμινούς», συνεχίζουν οι εκπρόσωποι των σωματείων, «ζητάμε να προκηρύξει ΣΗΜΕΡΑ τις 50 κενές οργανικές θέσεις γιατρών που υπάρχουν στο νοσοκομείο Δράμας, να μονιμοποιήσει ΤΩΡΑ τους 14 επικουρικούς γιατρούς, να μονιμοποιήσει ΤΩΡΑ τους 68 νοσηλευτές που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις εργασίας, να προσλάβει ΣΗΜΕΡΑ 80 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, όσους δηλαδή απέχουν από την εργασία τους γιατί νοσούν με κορονοϊό, μέσω της λίστας επικουρικού προσωπικού».Κ. Κικίλια, τονίζουν, «δείτε επιτέλους την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και το Νοσοκομείο Δράμας και δώστε επείγουσες λύσεις ΤΩΡΑ».

Οι πολίτες, καταλήγουν, «δεν φταίνε σε τίποτα, είναι τα θύματα της τραγικής ανεπάρκειας όλων όσων κυβέρνησαν αυτή τη χώρα». Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζουν, «δεν ψεύδονται, είναι οι μόνοι που με κραυγές αγωνίας λένε την αλήθεια. Αν θέλετε να δείτε ποιος ψεύδεται, κοιταχτείτε απλά στον καθρέφτη σας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, η πρόεδρος Κιόρτεβε Παρθένα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΔ, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος Γιάννης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ο πρόεδρος Σιρλαντζής Ιάκωβος

Πηγή: 902.gr